30 Ekim 2009 Cuma

Dünyanın En Mükemmel 3lüsü

1) Stroszek
2) 24 Hour Party People
3) Control

diyeceğim ise, eğer Ian Curtis seven bir insansanız kesinlikle 3ünü de izleyin. Mümkünse yakın zaman dilimlerinde olmasın.

Filmler hakkında kısa kısa yorumlarımı yaparsam ;

Stroszek : Bruno S.'nin hayatı iç burkabilir. Hatta burkar. Neden bilmem, filmde beni etkileyen şeylerden biri ise, Bruno hapisten çıkarken, hücre arkadaşlarından birinin -Türkçe olarak- "Hoşçakal.. Hoşçakal. Her şey gönlünce olsun.. Hoşçakal" demesi oldu. Aslında söylediği dilin pek de önemi yok, vedalaşırken söylenebilecek belki de en doğru şeyi söyledi ama beklenmeyen bir anda, tanıdık cümleler duymak etkiledi.

24 Hour Party People : Son derece başarılı bir film olduğunu yüz milyonlarca insan kabul ediyor zaten. Hakkaten bayağı iyi. Özellikle punk,post-punk ve new wave'e ilgi duyanların izlemesi mutlak suretle gerekli. Ama genel olarak -her ne kadar Tony Wilson kabul etmese de- kendisi üzerinden gidiyor filmin akışı. En iyi replik ise ; (ki burada ekşi sözlük'ten kopyala yapıştır yapıyorum)

grup: herkes nerede? konuk listesinde 100 kişi vardı.
tony wilson: sen sex pistols konserindeydin.kaç kişi vardı?
grup: 40 civarında.
tony wilson: doğru ve tarihi oldu.
grup:ama burada sadece 30 kişi var.
tony wilson:tamamen. izleyici azaldıkça daha tarihi olur. isa'nın son yemeğinde 12 kişi vardı, kitty hawk'da yarım düzine, arşimet banyoda yalnızdı.

Control : Ian Curtis'i seven, bilen, duyan herkesin izlemesi lazım. Tek kelimeyle muhteşem. Spoiler falan da vermiycem. Tek diyeceğim, filmin sonuna Atmosphere'den daha etkileyici bir şarkı koyamazlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder